úterý 12. ledna 2010

Úvod

Na jare 2007 jsem zamaval celnikum na rozvadovskem hranicnim prechodu a pokracoval v aute ve smeru Velka Britanie. Nemel jsem ucelenou predstavu, co me tam ceka; vedel jsem jen, ze se mnou za par dni pocitaji v novem pracovnim pusobisti, a dopredu uz jsem mel dojednany pronajem domku. Takze tolik ke startovnim bodum.

Od sveho prichodu do Anglie az do soucasnosti (a verim, ze je to jev, ktery nema konce), se zabyvam organizaci ruznych zalezitosti, souvisejicich s bydlenim, zdravim, cestovanim, praci... Jsem tady pomerne kratce, a tak se kazdy tyden setkavam a utkavam s vecmi novymi, mne neznamymi.

Ziji v Anglii a chtel bych se na techto strankach venovat prave zivotu v Anglii. Hlavnim motivem nebudou zdejsi pamatky ani tipy na vylety - takovych informaci jsou plne knihy a servery. Je vsak plno veci, ktere cloveka zpocatku nenapadnou, neuvedomuje si, ze tady funguji v mnoha ohledech jina pravidla a zvyklosti, anebo nemuze najit zdroj takovych informaci. Rad bych se podelil o sve zkusenosti a poznatky, ktere od zacatku sbiram pri mem zdejsim vyskytu. Mym prvotnim cilem je usnadnit lidem vstup do zeme, kde prilis mnoho veci funguje jinak nez na druhe strane kanalu.

P.S.: nemuzu si pokazde dovolit diakritiku, tak to, prosim, berte na vedomi.


Žádné komentáře:

Okomentovat