pondělí 15. února 2010

NHS doktor i soukromý lékař

mě dneska namíchli. Nedávno mě NHS GP poslal ke specialistovi do soukromé nemocnice, ale vyšetření hradilo NHS. Od specialisty jsem dostal recept, se kterým jsem naklusal do lékárny, kde si řekli o 65 liber za čtyři položky (u NHS se dnes platí paušál £7.20 za položku). To se mi zdálo být ve vyšší cenové hladině než jsem čekal, což lékárnice vysvětlila tím, že recept je od soukromého lékaře, tedy bez sponzorského daru od NHS. Na receptu bylo velkým písmem napsáno PRIVATE PRESCRIPTION; a teď už vím, že to neznamenalo, že je to JENOM MOJE. V lékárně jsme se domluvili, že pro mě některé položky objednají neb je neměli v místě, a já si zatím obstarám NHS recept.

Volal jsem ráno tomu speciálnímu pánovi, aby mi naškrábal nový lístek, ale bohužel je dobře schovaný za firewallem - jeho PA si na mě vzala kontakt a ... po zbytek dne se neozvala.

Tak jsem zavolal svému GP, jestli by pro mě mohl vystavit recept on. "Jasně, no problem. Co tam chceš?" Všechno šlo hladce, včetně toho, že recept bude nachystaný na recepci GP surgery, kde ho přijde vyzvednout žena.

Přišla, cestou otravovaná policistkou, kterou na ni poslali všímaví řidiči, protože kráčela s kočárkem po krajnici silnice! Zřjemě nějaká pomatená nuzota, mysleli si; tady nikdo jiný pěšky nechodí dál než z domu na parkoviště.

Odpoledne jsem zavolal do lékárny, abych ověřil, že žena může zítra přijít vyzvednout zboží. "Žádná taková objednávka tady v systému není," oznámil mi pan lékárník. Grrr

Přijdu večer z práce domů, mám hlad, tak se jdu podívat na recepty, co z nich dobrého uvaříme, a vidím, že můj GP mi předepsal úplně jiné léky než jsem po něm chtěl.

Budu se léčit vínem. Vive la France!

P.S.: Je dalsi den rano, mluvil jsem s mym GP. Vysvetlil mi, ze to, co je napsane na receptu, neni obchodni nazev leku, ale ucinna latka. V lekarne mi pak podle ucinne latky muzou nabidnout ruzne pripravky - leky. Takze jeden bod pro NHS, nula pro me!

Žádné komentáře:

Okomentovat