neděle 21. listopadu 2010

Psí hovna





Slyšel jsem v rádiu rozhovor s chlapíkem, který má detektivní agenturu a jako vedlejší aktivitu přibral sledování pejskařů, kteří neuklízejí hovna po svých čtyřnohých přátelích. Článek o tom je na Daily Mail:


http://www.dailymail.co.uk/news/article-1328085/Man-sets-secret-cameras-catch-dog-owners-dont-clean-poop.html


V podstatě instaluje kamery na veřejných místech, kam pejskaři chodí venčit, a zaměstnává pár lidí, kteří pořizují fotky těch smradlavých zločinů a dál sledují pejskaře, aby zjistili jejich identitu. Získané materiály posílá úřadům.

Daily Mail to podává trochu jinak než jak jsem tomu rozuměl z rozhovoru v rádiu, kde ten muž říkal, že neví, jak městský úřad s pořízenými důkazy naloží. V každém případě je to pozoruhodná iniciativa soukromé osoby (nejsou v tom žádné veřejné finance) a držím mu palce. My, co máme děti, nemáme rádi ten pocit nejistoty, zda je to opravdu čokoláda, co má naše drobotina rozmazané kolem pusy při pikniku s přáteli v parku. A nevěřím tomu, že si někdo libuje v tom protivném smradu, který se line autem, poté, co všichni nastoupí a teplý vzduch topení se prožene kolem podrážek olepených hnědým sajrajtem.

Nehážu pejskaře do jednoho pytle; za sebe říkám, že jsem velmi spokojený s tím, jak málo psích hoven natrefím, ale buď je to tím, že bydlím v okolí Londýna, kde psů není zas tolik, nebo jsem měl prostě štěstí. Vím, že pejskaři umí být dost neohleduplní i agresívní, když dojde na jejich malého přítele, a nejsem si tak úplně jistý tím, jestli k něčemu bude to, že úřad dostane fotku a adresu pejskaře, který po svém psu neuklidil. Hrozba pokutou mi přijde směšná. Jsem zastáncem hodně názorných trestů. Dotyčnému nechat týden vyklízet psinec nebo mu rovnou rozmazat psí hovno v interiéru jeho auta, ať si užije vlastní medicínu.


Tohle je stránka zmíněné iniciativy, ale z nějakého důvodu ta stránka není dnes dostupná a dokonce ani na hlavní stránce už nemá odkaz (před týdnem tam byl), takže možná to nikam nevede...

http://www.blackcatinvestigations.co.uk/cdfi/


.

1 komentář:

  1. jj, souhlasim, nemusi se valet exkrementy vsude kolem nas

    OdpovědětVymazat