neděle 27. února 2011

Kvočna počítá kuřata

Stejně jako v ČR, i v UK letos proběhne sčítání lidu. Jeho veličenstvo Stát má na celé akci enormní zájem, stejně jako Její skvostnost Evropská Uhnije, a neposkytnout požadované informace je větší zlo než zabít sousedovi psa. Co na tom, že některé z těch informací už úřady mají dlouhou dobu k dispozici (třeba moje osobní data) a po jiných jim pro změnu zase nic není (například jak žiju).


Pro nás Čechy žijící v UK to znamená nůž na krku z každé strany. Za neodevzdání dotazníku do chamtivé ruky úřední nám hrozí pokuty, jak jinak. V ČR do výše 10000 Kč, v UK až tisíc liber. Když ale nežijeme v ČR a v našem trvalém bydlišti se nenajde nikdo ochotný nás potopit (rozuměj dotazník převzít za nás a pro nás), co si úřad může? Jak můžeme neodevzdat něco, co jsme si nemohli převzít?



Na českých stránkách scitani.cz je spousta přeužitečných rad, například, jak poznáte tzv. sčítacího komisaře:


"blablabla..... bude mít přes rameno modrou tašku s velkým žlutým logem České pošty."


:-)




I anglické stránky jsou plné rad pro nadšené stádo a ubezpečují nás, že veškerá data budou v tom nejlepším bezpečí. Ó ano, určitě budou. Hned jsem si vzpomněl na rok 2007, kdy se anglickému berňáku ztratily disky s informacemi o 25 milionech lidí. Pro osvěžení paměti odkaz na článek.


Nevím jak Vy, já už se na moje dotazníky těším.

3 komentáře:

  1. a co teda nechas se secist tady nebo tam?

    OdpovědětVymazat
  2. vidim to na vyplneni dotazniku tady. myslim si, ze to bude i vetsi sranda; Anglicani jsou posedli fakty a formulari...

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat