sobota 26. března 2011

Anglické klima smrdí spálenou naftou

Jen pár dní po tom, co vrchní pokladník rozesmál motoristy oznámením o snížení zdanění pohonných hmot o jednu penci na litr, přichází zpráva o zdražení parkovacích povolení pro majitele aut s dieslovými motory v londýnské části Kensigton&Chelsea.

Prý jsou dieslové motory zlé a zdražením parkovacích povolení přinutíme lidi kupovat auta s motory, které nastartováním způsobí přírodě mnohonásobný orgasmus.

Jsem pro každou špatnost, ale tohle je špatné i na mě.

Dvě věci bych vypíchnul.

Jedna: na zlé motory už tady máme bič, jmenuje se Road tax a je postavený na množství vypouštěného CO2. Jestli je problém v tom, že dieselové motory produkují při stejném objemu vypouštěných plynů větší hnus, nechť se změní Road tax.

Dvě: povolení na parkování se vztahuje na parkovací místo, ne na vypouštěný bordel. Takže jde o to, aby lidi platili za to, kolik místa jejich auto u chodníku zabere, a ne za to, co vypustí do vzduchu.



Mimochodem, na co si myslíte, že vybrané peníze půjdou? Žeby na pořádné spravení děravých silnic? Hm, spíš bych řekl, že na financování něčeho tak zbytečného jako je toto:


http://www.jobsgopublic.com/jobs/future-shape-programme-manager-d514/from/r7s2c1p23qths/147/of/254/


Kdyby už odkaz nefungoval, jde o inzerát na místo úředníka/manažera za £70.000 ročně s náplní práce vymýšlet a zrelizovat jak úspěšně manipulovat, lhát a vykrádat kapsy těch, kteří ještě něco mají.

Tok peněz vysychá a tak se připravme na to, že si úředníci budou vymýšlet nové způsoby, jak z nás vymáčknout další šťávu. Že to zabalí do hesel o ochraně prostředí, miminek nebo nás samých, to je víc než jasné. Bohužel oni to jinak neumí a my jim na to sami dodáváme prostředky.


Odkaz na článek v Telegraph:

http://www.telegraph.co.uk/motoring/news/8407964/Parking-permit-surcharge-to-force-diesel-cars-off-the-roads.htm


.

Žádné komentáře:

Okomentovat