středa 1. září 2010

Anglický humor

Můj milý blogísku, musím se ti k něčemu přiznat. Mám rád anglický humor a někdy se strašně nahlas směju, když si Angličani z něčeho dělají srandu. Fakt.

Líbí se mi, že Angličané dovedou pozorovat život kolem, docela rychle situaci rozpoznat a využijí každé příležitosti, jak do komentáře vložit krapet ironičky nebo aspoň sarkasmíčku. A navíc si moc nelámou hlavu s politickou korektností. A ten jejich černý humor, to se mi srdíčko úplně tetelí. Co na tom, že neví, jestli je rozdíl mezi Slovenskem a Slovinskem; ten by mi ani úsměv na tváři nevyloudil. Myslím, že se říká, že český a britský smysl pro humor má hodně společného.

Za posledních pár let jsem viděl několik britských seriálů, které mě bavily: Red Dwarf, Black books, The Office, IT Crowd, Little Britain, Brittas Empire, Mighty Boosh a nějaké další, které si teď nevybavím.

Co mě z monitoru baví v poslední době, je v první řadě TV pořad Mock the week, kde se scházejí britští komici, aby si udělali srandu ze společenského a politického života uplynulého týdne a vůbec. Vysílá jej BBC 2, která je bohužel politicky korektní až hrůza, starší díly teď vysílá i Dave. Kopa ústřižků z Mock The Week je i na Youtube,


Tady je výběr komiků, které jsem si skrze Mock the week objevil a oblíbil. Bohužel jsem nenašel použitelná videa ke všem, které jsem chtěl; chybí tu například takoví Ed Byrne, John Oliver, Mark Watson nebo Milton Jones.


Všímavý Andy Parsons:



Kultivovaný David Mitchell:



Skot Frankie Boyle se s tím nemaže:



Černý Jimmy Carr



Lee Mack



Taky je tu Kanaďan (ale Kanada je vlastně součástí Commonwealthu).
Dámy a pánové, Stewart Francis

http://www.youtube.com/watch?v=qWH5XubGKLA


Na závěr jeden záchodkový skeč, kde hraje Lee Mack.

http://www.youtube.com/watch?v=Nr56JBQuXqY

4 komentáře:

  1. a libi se ti Scrubs? to je muj fav.
    zmena designu...hmmm?:)

    OdpovědětVymazat
  2. lepe se to cte a nepusobi to tak suse..)

    OdpovědětVymazat
  3. Scrubs jsem do dnešního ka neznal, teď jsem si pustil jakýsi sestřih na TýTroubě a není to úplně můj šálek kávy. Vtipy byly hodně přímočaré, aby nebylo pro diváky pochyb, jak jsou myšlené. To bude nejspíš tím, že jde o americký seriál produkovaný Američany (narozdíl třeba od The Office, který vycházel z britské verze a ve kterém měl prsty Ricky Gervais). Ale jak říkám, byl to sestřih deseti "nejlepších" scén. Možná tomu ještě dám šanci později, když to tak chválíš :)

    ad design> Google dodal nějaký nový udělátor designu, tak jsem ho včera v noci skúšál..

    OdpovědětVymazat
  4. Objevte eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde miliony klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Přidejte se k úspěšným Spojte se s více než 4 miliony obchodníků a investorů ze 170 zemí

    Otevřené obchody na eToro: 227,651,647

    OdpovědětVymazat