pátek 9. července 2010

McDonald's - strava šampionů

Dočetl jsem se, že společnost McDonald´s si dala za cíl sehnat 70,000 dobrovolníků, kteří budou dřít pro blaho Olympijských her v Londýně v roce 2012 (rozuměj, přispívat k vyšším tržbám McD a dalších tzv. partnerů = sponzorů). Je docela paradoxní, že dobrovolníci budou pracovat de facto na rozkvětu soukromé společnosti, byť skrytě pod bohulibým pláštíkem s pěti kruhy. Ale i to je nic proti skutečnosti, že svátek vrcholového sportu má za sponzora firmu, která prodává jídlo neslučitelné se zdravou výživou (slušně řečeno). Ani na vteřinu si nemaluju, že na moderní olympiádě jde o sportovní výkon; vlastně tady chci vyjádřit nespokojenost s tím, jak se zdravý rozum dostal do ofsajdu.

Třeba se v blízké době dozvíme, že hranolky a cola jsou vlastně zdravé, záleží na úhlu pohledu. A nakonec, proč by McD nemohl dodávat vybrané produkty do britských škol? Ušetřil by dítkám cestu do nejbližší "restaurace". Při přecházení silnice hrozí riziko, že pirát silnic přejede nevinného školáka. Díky McSchool menu toto nebezpečí odpadne. Sláva McDonald´s! Díky, že chráníš životy našich dětí.

McD má podle mého názoru na svědomí hodně lidského trápení a že se Olympijský výbor nestydí brát od nich peníze, je pro mě jasným ukazatelem toho, jakým bahnem dnešní Olympijské hry jsou.



Odkaz na článek v Guardian:


http://www.guardian.co.uk/uk/feedarticle/9166083

Žádné komentáře:

Okomentovat