sobota 24. července 2010

M25 stojí

Dneska jsem si tak říkal, cestou autem po M25 ze St. Albans do Essexu, že v Londýně nastane stav dokonalé blaženosti v momentě, kdy se začátek kolony aut spojí s jejím koncem po celé délce dálnice, a tak vznikne obraz hada požírajícího vlastní ocas.

Na emdvacetpětce probíhají ve dne i v noci rozšiřovací práce, které s sebou nesou předlouhé zácpy aut. Nejvíce frustrující pak je, že když se šňůra stojících vozidel přetrhne a člověk se může konečně rozjet, jsou tam ty příšerné kamery, které měří průměrnou rychlost na úseku.

Včera jsem jel za dodávkou British Telecom, která měl na zadních dveřích samolepku: "Pro ochranu životního prostředí je rychlost tohoto auta limitována na 70 mil v hodině". Jaká blbost tohle je!? Vždyť sedmdesátka je nejvyšší povolená rychlost na britských dálnicích!

Informační cedule umístěné podél dálnice jsou pak kapitola sama pro sebe. Hlášky jako "Think bike, think biker", "Speed restricted to 40 mph for your safety" nebo "No phones for 1 mile" jsou jen třešničkou na vrcholu dortu upečeného velkobratrským chůvastátem. Pro ultraorgasmický prožitek si můžete v reklamním bloku rozhlasové stanice poslechnout varování zdejší milé vlády, že na malé děti čeká doma víc nástrah a nebezpečenství než ve filmu Sám doma. Díky, starejte se o své a za své!

Žádné komentáře:

Okomentovat